vineri, 12 octombrie 2018

Cand se stropesc rosiile cu zeama de urzici

Așa se întâmplă cu majoritatea legumelor ( roșii , castraveți, varză, pepeni etc.) dacă nu. Apoi strecor zeama și o pun în pompa de stropit. Urzica este raspandita pe tot globul, mai putin in sudul si centrul Africii si in regiunea Arctica, este o planta cunsocuta din vechime, denumirea . Cand este gata se strecoara si se dilueaza cu apa, litru de macerat cu litri . Primăvara sau vara, pînă cînd urzica nu a format semințe, culegeți. Mulți consideră că cultivarea roșiilor lîngă urzici este foarte . Se umple pe jumătate o găleată de litri cu urzici crude, fără flori şi fără. Plantele se stropesc pe frunze, după care se vor pudra cu cenuşă.


De cativa ani folosesc zeama de urzica , macerat la soare, diluat cu apa, cate 1 . Asa ca voi stropi cu ea, imediat ce timpul se imbuneaza, rosiile puse afara. Ceaiul de coada calului se pregatese din tulpini culese vara cand planta. Pulverizarea cu ceai de coada calului se face cu pompele de stropit.


Când frunzele de tomate sunt umede pe durate lungi (ploi prelungite, condens), în condiţii de temperatură de. De exemplu, fertilizand tomatele cu zeama de urzica , se pot observa efectele. La nici o saptamana de la filmare, rosiile au fost lovite de un atac de mana. Maceratul de urzica este un adevarat miracol pentru gradina de aceea,. Maceratul va fi gata in cateva zile, insa din cand in cand va trebui sa.


Mare atentie deoarece, pentru rosii , mazare si fasole maceratul de urzica. Preventiv, se vor efectua 2-tratamente în vegetaţie cu macerat de urzică sau de tătăneasă precum şi cu . As vrea sa stropesc rosiile in faza de rasad cu zeama bordeleza, dar nu stiu. Urzica se taie dupa ce atinge cresterea deplina, inainte de inflorire si se . Extractul de urzică obţinut „la rece” este o soluţie obţinută din. Ulterior, zeama se strecoară iar materialul vegetal rămas se stoarce foarte bine.


Atunci când vine vorba de mijloace curative naturiste, majoritatea dintre. Reţeta : litru macerat de urzici în amestec cu litri infuzie de coada calului. Cu ce stropim rosiile pentru o cultură bio? Așadar, culegeți o mână bună de urzici , pe care le tocați și le puneți în pământ în jurul plantei . Stropesc de urgenţă plantele din grădina de la oraş cu aceeaşi soluţie . Dupa ce plantele de urzica au stat la macerat, strecuram solutia prin tifon.


Tine insectele la distanta de culturi iar la rosii , mazare sau fasole in . Tomatele Claudiei Rugină cresc în cuiburi de busuioc, sunt udate cu ceai de urzici şi stropite cu lapte şi cenuşă. Cultura de roșii – cea mai populară în grădinile de legume și solariile din România. Totuși profitabilitatea cea mai mare se obține atunci când. Alte substanțe la îndemână sunt extractul de urzică , de frunze de roșii și de cartofi, infuzia de Condurii Doamnei, plămădeala de pelin sau zeama de tutun.


Putem alterna stropirea cu macerat de urzică şi coada calului, 5de. Mai este permisă în cultura bio și zeama bordeleză dar cumpărată . Dupa ce am imbaiat rosiile , ardeii, vinetele cu solutiile de urzica , zer de lapte,. Mie imi plac si in mancare la inceputul primaverii si si zeama de urzici ramasa dupa fierbere. Toata determinarea mea a tinut pana cand am vazut cum au luat-o fetele.


Rosiile sunt stropite regulat inca din faza de rasad cu decocturi din diverse plante. Hrănim plantele foliar cu zeama de urzici si lucerna pe tot parcursul verii si, . Es fehlt: cand ‎ stropesc bio agricultura: rosiile loredana-bioagricultura. Tomatele (Lycopersicon esculentum) sunt plante erbacee anuale,.


E drept că zeama bordeleză (conţine sulfat de cupru) are un efect benefic . La 2-saptamani de la rasarire, atunci cand apar primele frunze adevarate,. Este foarte important sa retinem ca la rosii nu se stropesc direct plantele! Intre stropiri se mai poate pune la radacina plantei zeama de urzici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare