marți, 16 august 2016

Personajele din praslea cel voinic si merele de aur

Care sunt personajele la povestea praslea cel voinic si merele de aur. Foundation Imparatul, personaj episodic PRASLEA , personaj principal Fetele de imparat, fratii, zmeii, zgripsoroaica sunt personaje secundare. BASMUL- caracteristicile basmului Definiţie: Basmul este specia epicii populare şi culte, cu largă răspândire, în care se narează întâmplări fantastice ale unor . Praslea cel voinic si merele de aur - personajele. Proiect realizat pentru inspectia de Definitivat.


Contine fise de lucru si metode moderne. Ogindid viata in mod fabulos, venind dintr-o lume indepartata “ce gandea in basme si vorbea in poezii “, basmul popular cere are un subiect simplu, actiunea sa . Ca si in alte basme exista personaje reale si personaje fantastice. Cele reale sunt imparatul, fiii si . Tema este lupta dintre bine si rau, iar personajele simbolizeaza aceste doua . Prâslea;fraţii, fetele, zgripsoroaica şi zmeii sunt personaje. Basmul este o opera epica in proza sau in versuri in care realul se imbina cu fantasticul.


Personajele se impart in doua categorii: pozitive si. Un roman grafic care adună laolaltă personaje din basmele culese de Petre. Basmul lui Petre Ispirescu are de toate: personaje bine conturate,. Caracterizarea personajelor.


Felul de a vorbi al lui Prăslea ,atât cu tatăl său ,cât şi cu celelalte personaje ,îi . Desene animate cu basme romanesti. Poveste de Petre Ispirescu despre un viteaz fecior de împărat care şi -a puns în gând să prindă hoţul ce în fiecare an le fura merele de aur. V-a) – definiția și trăsăturile speciei, povestire, caracterizarea personajelor , . Prâslea cel voinic şi merele de aur , binele reprezentat de Prâslea, . PRÂSLEA CEL VOINIC ŞI MERELE DE AUR. Basmul, popular sau cult, este o specie narativă amplă, cu personaje purtătoare ale unor valori . Imagineazăţi un loc în care personajele de poveste îşi duc traiul asemeni nouă. Am desenat personajele din basm așa cum ni le-am imaginat noi, apoi am vizionat basmul și ne-am . Câștigă puncte și ajută-ți echipa . Până acum împăratul nu gustase din acele . Există în basm personaje cu puteri miraculoase?


Biblioteca: Coloram imagini cu . A fost o data o tara frumoasa cu bogatii multe si diversificate, condusa de niste Zmei. PRASLEA CEL VOINIC SI MERELE DE AUR - analiza literara de Petre. La Creanga e prezenta mereu tendinta de a infatisa personajele de basm cu trasaturi . Carte De Colorat - Dupa Petre.


Copiii vor citi povestile preferate colorand personajele favorite. RECAPITULARE SI SISTEMATIZARE. POZIŢIA LECŢIEI ÎN MODUL: Unitatea de învăţare: . Alege personajele din aceeasi poveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare